08/12/2022NOVOSTI

Poziv na panel diskusiju “Važnost obrazovanja za ljudska prava i povezivanje sa praksom” povodom završetka kampanje “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost 2022.”

Povodom završetka kampanje “16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost 2022.” koja se održava u periodu od 25. novembra do 10. decembra, TPO Fondacija iz Sarajeva organizuje  panel diskusiju na temu Važnosti obrazovanja za ljudska prava i povezivanje sa praksom, u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije “prof.dr.Zdravko Grebo” (Zmaja od Bosne 8, Sarajevo). Panel diskusija će se održati u petak 09.12.2022. sa početkom u 14:00 časova.

Učesnici_e panela su studenti_ce Evropskog regionalnog mastera Demokratija i ljudska prava u Jugoistočnoj Evropi Univerziteta u Sarajevu (ERMA), Delila Islamović i Slobodan Golubović, a panel diskusiju moderiraće projektna koordinatorica TPO Fondacije Ivana Kulić. Događaj će biti  organizovan na engleskom jeziku.

Tokom panela učesnici_e će preisipitati na koji način je rodno zasnovano nasilje prisutno u akademskoj zajednici, kako unaprijediti odnos između akademske i aktivističke zajednice, te koje su to promjene na čijim se implementacijama mora insistirati kako bi univerziteti postali prostori jednakosti.

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju završetka Kampanje i Međunarodnog dana ljudskih prava.