02/03/2024NOVOSTI

SOKRATOVI KAFEI: Poziv za učešće na drugom Sokratovom kafe sa osnivačem Christopherom Phillips

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na seriju online Sokratovih kafea gdje ćete imati, jedinstvenu priliku učestvovati, u filozofskom dijalogu sa Christopherom Phillipsom, poznatim osnivačem Sokratovih kafea. Druga sesija ima za cilj istraživanje važnog pitanja: Koju ulogu možemo i moramo svaki od nas odigrati kako bismo znatno smanjili i na kraju eliminirali rodnu neravnopravnost i nasilje protiv žena i manjina?”

Podsjećamo da svi mogu učestvovati u Sokratovim kafeima. Starost, pol, obrazovanje, vjera, nacionalnost, seksualna orijentacija nisu važni, jer svako može imati koristi od životnog iskustva i mudrosti. Oni koji učestvuju u Sokratovim kafeima dijele osjećaje filozofa Sokrata koji uključuje strastvenu, ali i fikcionalnu razmjenu ideja.   

Profesor Phillips je  2000. godine, završio master iz humanistike, s naglaskom na filozofiji, na Univerzitetu u Kaliforniji. Također posjeduje magistarski stupanj iz prirodnih znanosti sa  Delta State univerziteta. Phillips je stekao doktorat iz komunikacija na Edith Cowan univerzitetu  u Australiji. Godine 2012. dobio je “Distinguished American Leadership Award”. Također je predavao na Univerzitetu u Njujorku, te na Univerzitetu u Pensilvaniji.   

Pridružite nam se 04. marta 2024. u 18:00 putem zoom linka:

https://us06web.zoom.us/j/85226165480?pwd=GG6VlHlCVGLh3paMNQWNUuA5g3mbrj.1

Događaj se realizuje na engleskom jeziku i prijevod nije osiguran.