04/10/2022MULTIMEDIA | NOVOSTI

Video materijali: „Nesvjesna pristrasnost”

U nastavku pogledajte set od šest video uradaka o Nesvjesnoj pristrasnosti koji je pripremio Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST), jedan od partnerskih univerziteta u okviru projekta UNIversity and Gender Mainstreaming (UNIGEM).

Saradnici i saradnice sa SSST-a su vrijedno radili na izradi materijala tokom mjeseca maja 2022. godine. Materijali su prvi put korišteni na UNIGEM-ovoj Ljetnoj školi u Mostaru (31.08.-02.09.2022.) u svrhu predstavljanja fenomena nesvjesne pristrasnosti u univerzitetskim zajednicama.

Zahvaljujemo se timu SSST-a; koordinatorici prof. dr. Jasminki Hasić Telalović, direktorici Sarajevske filmske akademije na Sarajevo School of Science and Technology, Emini Ganić, IT & Lab koordinatoru Sarajevo Film Akademije, Bojanu Mijatoviću te ostalim profesionalnim glumcima i glumicama, studentima i studenticama, nastavnom i administrativnom osoblju koji/e su uzeli učešća u snimanju ovog materijala.
Projekt UNIGEM predstavlja opredijeljenost univerziteta da uvođenjem rodne perspektive osiguraju rodnu ravnopravnost i siguran ambijent za nastavnike i nastavnice te studente i studentice na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i regiji. Projekt sprovodi TPO Fondacija iz Sarajeva, u potpunosti finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a projektni partneri su univerziteti/sveučilišta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

01-Promotion (Unconscious bias)

02-Project coordinator (Unconscious bias)

03-Support team (Unconscious bias)

04-Department meeting (Unconscious bias)

05-Gender equality plan (Unconscious bias)

06-Student exercise (Unconscious bias)